TÜRKİYE ŞAMPİYONASI ARKUT´TA

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığı tarafından Gerede Arkut Dağı´nda 14-15-16 Şubat 2018 tarihlerinde 15 İlden 141 kayakçının yarıştığı Kayaklı Koşu K1 Ligi 2.ayak Yarışmaları 16 Şubat Cuma günü düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Yarışmada dereceye giren sporculara madalyaları Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, Gerede Belediye Başkan Vekili İsmail Çetin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem,  Bolu GHSİM Spor Şube Müdürü Ramazan Demir, Gerede İlçe Emniyet Müdürü Ethem Çakır, Gerede Jandarma Komutanı Mustafa Ülger tarafından verildi.

2 gün boyunca serbest sitil 10 kategoride yarışan kayakçılar zorlu bir yarışın ardından derecelerini elde ettiler. Müsabakalara Geredeli Sporcularımız toplamda 11 madalya alarak damga vurdular.

Belediye Başkan Vekili İsmail Çetin yaptığı açıklamada; "Öncelikle Kayaklı Koşu müsabakalarının İlçemiz´in doğa harikası Arkut Dağı´nda düzenlenmesi noktasında emeği geçen Milletvekilimiz Sayın Fehmi Küpçü’ye ve Türkiye Kayak Federasyonu Başkan ve yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Doğa harikası Arkut Dağı´mızda Kayak Yarışmalarının düzenlenmesi noktasında girişimlerimizi sürdürüyoruz. Ben tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm kategorilerde dereceye giren sporcularımızı, onları yetiştiren hocalarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum" dedi.

K2 Türkiye Şampiyonasının da 6/7/8 Mart Tarihlerinde Gerede Arkut Dağı Kayak Merkezinde yapılacağı öğrenildi.

Dereceye girenler ise şu şekilde;

Büyük Erkekler

1. HAMZABÜRKEK-BİNGÖL