BİR RAMAZAN BÖYLE GEÇTİ
Orjinal Resim

75.000 Kişi Evinde İftar Yaptı

 

Gerede Belediyesi´nin hayırseverlerin destekleriyle Belediye Aşçıları tarafından yapılan yemekler yine Belediye Yemekhanesinden yapılan dağıtımla günlük 500 aileye ulaştı.

Gerede Belediyesi 15 yıldır olduğu gibi bu yılda Ramazan ayında Hayırseverlerin yardımlarıyla günlük 2500 kişiye sıcak aş dağıttı. Müracaatların belediye aş evinden yapıldığı ve buradan verilen kartla ihtiyaç sahipleri yine yemekhanenin verdiği sefer taslarıyla Ramazan ayı süresince itinayla hazırlanan iftarlık ve sahurluk yemeklerini aldılar. Menünün Gerede Belediyesi Yemekhanesi aşçıları tarafından hazırlanarak Ramazan ayından önce liste çıkartılarak hayırseverlere sunulduğu bildirildi. Hayırseverlerin belirlediği alış-veriş yerinden yine yemekhane aşçıları tarafından alımlar yapıldı. 1 günlük menüde 200 Kg Et, 200 Kg Pirinç, 20 Kg Mercimek, 10 Kg Un, 75 adet Margarin, 15 Kg Sıvı Yağ, 5 Kg Salça, 100 Kg Patates, 15 Kg Domates´in kullanıldığı belirtildi. Bunların yanı sıra 1800-2000 adet Ekmekte yine hayırseverler tarafından tedarik edildi. Bu malzemeler alındıktan sonra yemekhanede hijyenik ortamda pişirilen yemekler yine yemekhaneye gelen ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

  

Giymediklerinizi Giyecekler Var

 

            Gerede Belediyesi "Giymediklerinizi Giyecekler Var" Kampanyası düzenleyerek yine hayırseverlerimizin desteğiyle yaklaşık 500 kişi de bu kampanyadan yararlanarak ihtiyaç fazlası ama kullanışlı ve temiz elbise alma imkânı buldu.

 

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu senede Gerede Belediyesi tarafından gerçekleştirilen "Giymediklerinizi Giyecekler Var" isimli giysi kampanyası, bu yıl Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgi Evi´nde devam etti.

Vatandaşlarımız, vermek istedikleri ihtiyaç fazlası kullanılabilir, temiz ve ütülü giysilerini kampanya çerçevesinde Ramazan Dede Bilgievine bıraktılar. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen"Giymediklerinizi Giyecekler Var" isimli elbise dağıtım kampanyasında Vatandaşlarımız, çok eski olmayan ihtiyaç fazlası kullanılabilir, temiz ve ütülü giysileri getirirlerken, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ise bu giysilerden yararlanma fırsatı buldular.

  

Kardeşlik İftarının 3.sü Düzenlendi

 

Ramazan ayının 15. gecesi AK Partili belediyeler yetim ve öksüz çocuklarla bir araya gelerek kardeşlik iftarı düzenledi. Bu kapsamda Gerede Belediyesinin organizasyonunda Belediye Başkanı Mustafa Allar´ın ev sahipliğinde bir araya gelindi. Kardeşliklerin hatırlanmasına da vesile olan bir birlikteliğin çağrısı olan iftar programı barışın, birlikte yaşamanın, acıların geride bırakılıp mutlu günlere kavuşmanın ve paylaşmanın da bir çağrısı oldu. Bu çağrıya kulak veren ve Ramazan ayı boyunca toplumun tüm kesimlerine ulaşan, yoksulların sofralarına misafir olan AK Partili belediyeler, yurt genelinde yetimlerin aynı sofrada buluştuğu ´Kardeşlik İftarları´ düzenledi. Bütün Belediyelerimizin il ve ilçe sınırları içerisinde düzenlediği toplu iftarlardan farklı olarak, doğudan batıya büyük bir iftar sofrasının bir parçası da Gerede oldu.

  

Mutlulukları Gözlerinde Okundu

 

Gerede Belediyesi tarafından Ramazan ayı dışında da rutin olarak her ay devam ettirilen erzak yardımı Ramazan ayı içerisinde büyüyerek devam etti. Hayır sahiplerinde gelen erzak ve marketlerden alışveriş için kullanılabilecek Hediye Kartları Belediyemiz tarafından yaklaşık 1500 ihtiyaç sahibine ulaştırıldı.

 

Ramazan ayının sonuna gelmemiz hasebiyle, Gerede Belediyesinin yapmış olduğu yardımlaşma ve kampanyalarla ilgili açıklama yapan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar,"her yıl olduğu gibi bu yılda veren elle alan eli buluşturduk. Manevi duyguların yoğunlaştığı bu mübarek ayda ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinde tebessüm oluşturabildiysek ne mutlu bize. Bu vesile ile şimdiden tüm hayırseverlerimize ihtiyaç sahipleri adına teşekkür ediyorum, Allah hayırlarını kabul etsin." dedi.

 |  Paylaş  | 
 
Yazılım K7