CUMHURBAŞKANI İMZALADI, GEREDE FAKÜLTEYE KAVUŞTU
Orjinal Resim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla 30.06.2020 Salı günü Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameyle; Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun ismi, Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi oldu.

Hali hazırda; Bankacılık ve Finans, Pazarlama ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümlerinde toplam 1000 üzeri öğrencinin okuduğu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu; fakülteye döndürüldü.

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın ilçenin gelişimi ve dönüşümü noktasında büyük önem verdiği eğitim konusunda müjdeler peş peşe geliyor. Geçtiğimiz hafta Gerede Meslek Yüksekokulu’na yeni bölümlerin kazandırılması heyecanı yaşanan Gerede’ye bir müjde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. 4 Yıllık Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak eğitim veren Yüksekokul, Resmi Gazete’de bugün yayınlanan ve Cumhurbaşkanı’nın imzası ile birlikte fakülteye dönüştürüldü. Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun fakülteye dönüşmesi ile beraber öğrencilerin tercihinde ön sıralarda yer almasını sağlayacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Allar; sosyal medya hesaplarından müjdeyi şu şekilde duyurdu ‘’Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan, Bolu Milletvekillerimiz Sayın Fehmi Küpçü ve Sayın Arzu Aydın'ın girişimleriyle; Geredemiz için Fakülte hayali gerçek oldu. Daha önce 4 yıllık Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olarak açılan okulumuz fakülteye dönüştürülmüştür. Fakülte hayalimizin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi'ye, Milletvekillerimiz Sayın Fehmi Küpçü ve Sayın Arzu Aydın'a, AK Parti İlçe Başkanımız Sayın İsmail Çetin'e, Belediye Meclis Üyelerime, YÖK Başkanı Prof. Dr. Sayın M. A Yekta Saraç'a BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Sayın Mustafa Alişarlı'ya ve Üniversitemizin Senatosuna teşekkür ederim. İlçemize hayırlı olsun’’ dedi.

 |  Paylaş  | 
l Fotoğraflar
 
Yazılım K7