YUKARI TEKKE CAMİSİNDE RESTORASYON ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ
Orjinal Resim

Gerede Kabiller Mahallesinde bulunan halk arasında da Yukarı Tekke Camii olarak da bilinen Camide restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Türbesiyle, camisiyle ve tarihi yapısıyla yıllardır ayakta duran Yukarı Tekke Camisinde ve çevresinde; Tarihi dokusuna dokunulmadan yıpranmış, zarar görmüş bölümlerinin tadilatı yapılarak çalışmalar tamamlanma noktasına geldi. Tadilat dolayısıyla ibadete kapalı olan caminin restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmasının ardından 2020 yılının son çeyreğinde ibadete açılması bekleniyor. Gerede Kabiller Mahallesi’nde bulunan  Yukarı Tekke Camisini, kitabesinden öğrenildiğine göre Abdullah Efendi 1850-1851’de yaptırmıştır. Cami dikdörtgen planlı kerpiçten yapılmış beden duvarlarına sahiptir. Caminin üzeri ahşap bir çatı ile örtülmüştür.

Çalışmaları yakinen takip eden Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, ” Yukarı Tekke Camisinde ve çevresinde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. İlçemizde bulunan Camilere olan hizmetlerimizi hiç bir zaman eksik etmedik ve bu noktada çalışmalarımız her zaman devam ediyor. Cami Görevlilerimiz ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda restorasyonuna başlanan Yukarı Tekke Camiimiz en kısa sürede ibadete açılacak” dedi.

 |  Paylaş  | 
l Fotoğraflar
 
Yazılım K7