2020 YILI BÖYLE GEÇTİ-3
Orjinal Resim

DEV PROJE İHALEYE ÇIKIYOR

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın projeleri arasında yer alan B Tipi Mesire Alanı ihaleye çıkıyor.

Projeler içerisinde en gözdelerden olan B Tipi Mesire Alanı’da ihaleye çıkıyor. Orman İşletmesinden tahsis olarak alınan alanda uygulanmak üzere; İhale 29 Aralık Salı günü 14:30’da Gerede Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilecek. Yapılacak ihale kapsamında; Kır Lokantası (250 M2), Kır Kahvesi (250 M2), Uçan Bisiklet Yolu, Macera Parkı, Zıpline, Biyolojik Gölet (680 M2), 50 Adet Piknik Ünitesi, 3 Adet Çocuk Oyun Alanı, İnteraktif Oyun Grubu, 27 Adet Altıgen Kamelya, Gezinti Ve Araç Yolları, Kayak Pisti Ve Suni Tepe, Mescit-Duvar Saati ( 2 Adet), Wc (1 Adet), Giriş Takı-Güvenlik Binası, Aydınlatma Üniteleri ve Cep Otoparklar yapılacak. Projeyle birlikte İlçede yeni bir yaşam alanı oluşturulurken. Esentepe Mesireliği ve Kent Ormanının ağırladığı binlerce yerli-yabancı turist için Gerede’de yeni bir rota eklenmiş olacak.

RAMAZAN DEDE BİLGİEVİ YENİ BİNASINDA KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK 

Gerede Belediyesi’nin 2014 yılında Doğu Marmara Kalkınma Ajansından hibe alarak yaptırdığı Dayıoğlu Mahallesi’ndeki Toplum Merkezi; proje kapsamında kurslarını bitirdikten sonra; ihtiyaca binaen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilerek geçici olarak Şehit İlhan Sezer Hafız İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet vermişti. Okulun, Yeni Mahallede bulunan yeni binasına taşınması ile birlikte Toplum Merkezi binası boş kalmıştı.

İlçe Merkezindeki Kültür Sanat Merkezi binasında yıllardır eğitim öğretime büyük katkı sağlayan Ramazan Dede Bilgievi yapmış olduğu faaliyetlerle binlerce öğrencinin ve velilerinin gözdesi olmuştu. Özellikle Değerler Eğitimi, İngilizce, Matematik Dersleri, Kütüphanesi ve Bilgisayar Sınıfıyla hizmet veren Ramazan Dede Bilgi Evi pandemi sebebiyle okulların tatil olması ile birlikte eğitim öğrenime ara vermişti. Pandemi sürecinde de online eğitime geçiş yaparak çocukları evlerinde yalnız bırakmayan Ramazan Dede Bilgievi yeni döneme yeni binasında daha geniş kapasiteyle hizmet vermeye hazırlanıyor.

Şu anda Ramazan Dede Bilgievine ev sahipliği yapmaya hazırlanan Dayıoğlu Mahallesi’nde ki Toplum Merkezi binasında Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın talimatı ile yenileme ve tefrişat çalışmaları yapılıyor.

PANDEMİ SONRASINA HAZIRLIK

Pandemi ile yaşamaya alıştığımız bugünlerde okullarımızda tedbirlerle birlikte açılmaya başladı. Ramazan Dede Bilgievi’de pandemi sürecinin tüm tedbirlerini uygulayarak 2020-2021 yılı eğitim-öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak. Bilgievi Türkiye çapında birçok ödül alarak İlçemizin gururu olmuştu. Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi, çocuklara eğitim ve öğretim açısından büyük katkı sağlıyor. Eğitime yapılan yatırımın, geleceğe yapılan yatırım olduğu gerçeğinden hareket eden Ramazan Dede Bilgievi Çocuklarımıza daha ferah ve daha huzurlu bir eğitim yuvası sunmak için çalışıyor. Bünyesinde İngilizce, Değerler Eğitimi, Matematik derslerinin yanı sıra Kütüphane ve Bilgisayar sınıfından yararlanan öğrenciler farklı el becerileri ve teknolojik kurslardan da faydalanarak bilgi sahibi oluyor.

Belediye Başkanı Mustafa ALLAR; “Ramazan Dede Bilgievi bizim için oldukça önemli yere sahip buralar önemli eğitim yuvaları evlatlarımız eğitim öğretimin yanı sıra çeşitli etkinliklerle burada kendilerine sunulan hizmetlerden faydalanacaklar. Biz yönetim olarak gençliğe ve çocuklarımıza önem veren ve her zaman onların yanında olan bir Belediye olduk, olmaya da devam edeceğiz. Yeni binamızda çok farklı eğitim dalları olacak bu nedenle Bilgievimizi daha modern, araç gereçle daha rahat sınıflarda, yeni donanımların olacağı ferah bir binaya taşıyoruz. Fedakâr öğretmenlerimizin gayreti ile öğrencilerimize, gençlerimize öğrenim hayatında destek vererek eğitim öğretimlerine katkı sağlayacağız. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı AK Parti Genel Merkezimizin Yerel Yönetimlerde Gençlik Toplantısına katıldık. Sayın Cumhurbaşkanımız ve konun tüm uzmanlarının söylediği tek bir şey var. Çocuklarımızı milli ve manevi değerlerle birlikte çağın gerekleri olan bilimsel çalışmalarla donatmak. Ne tek başına eğitim ne tek başına öğrenim yetmiyor. Bunu zaman bize net gösteriyor. Bizde Belediye olarak bugüne kadar birçok gençlik faaliyeti yaptık ama yetmez diyerek Ramazan Dede Bilgievimizi bir üst seviyeye çıkartmanın azmini taşıyoruz. İnşallah yeni binasında yeni projelerle gençlerimizin, çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ramazan Dede Bilgievi’nin yeni konsept çalışmaları Belediye Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü koordinatörlüğünde devam ederken yeni binanın yıl sonuna kadar hazır olması hedefleniyor. Bu süreçte başarılı çalışmalarıyla isminden söz ettiren Esenler Belediyesi’ne de ziyaret gerçekleştirilmesi planlanıyor.

BELEDİYE BÜNYESİNE ÇÖP KONTEYNERİ YIKAMA VE DEZENFEKTE ARACI KAZANDIRDI       

İlçesi için çalışmalarına gece-gündüz devam eden Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Belediye bünyesine Çöp Konteyneri Yıkama ve Dezenfekte aracı kazandırdı.

Göreve geldiği günden bugüne Belediye Araç Filosuna sayısız araç ve iş makinası kazandıran Belediye Başkanı Mustafa Allar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından aldığı hibe Çöp Konteyneri Yıkama ve Dezenfekte ekipmanını mevcutta bulunan araca üst yapı olarak kurdurarak vatandaşın hizmetine sundu. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine kazandırılan araçta; 4 ton temiz su haznesi, 4 ton pis su haznesi, 800 litre çamur haznesi ve 150 litre dezenfekte ünitesi kapasitesi bulunuyor. Araç, ilçede bulunan 800, 660, 400, 240 ve 220 litrelik çöp konteynerlerini yıkayacak, dezenfekte edecek, ekstra basınçlı su tabancası ile yıkama yapacak ve asfaltta ve kaldırımda oluşan kir ve kötü görüntüleri özel aparatla temizleyecek. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine kazandırılan araç ile ekipler tarafından ilçede bulunan çöp konteynerlerinin yıkaması yapılmaya başlandı ve ekipler tarafından belirlenen periyodik aralıklarla yıkama işlemi ilçede devam ediyor. 

YUKARI TEKKE CAMİSİ CEMAATİNE KAVUŞTU 

Kabiller Mahallesinde bulunan halk arasında da Yukarı Tekke Camii olarak da bilinen tarihi Cami geçtiğimiz günlerde ibadete açılmıştı.

Türbesiyle, camisiyle ve tarihi yapısıyla yıllardır ayakta duran Yukarı Tekke Camisinde ve çevresinde; Tarihi dokusuna dokunulmadan yıpranmış, zarar görmüş bölümlerinin tadilatı yapılarak çalışmalar geçtiğimiz günlerde tamamlanarak ibadete açıldı.

Restorasyon ve çevre düzenlenmesi yapılan ve geçtiğimiz haftalarda Cuma namazı ile tekrar ibadete açılan Yukarı Tekke Camisi, cemaat tarafından çok beğenildi. Tekrar camiye kavuşan cemaat özlem giderdiklerini belirtti. Özellikle restorasyon sırasında Türbe içerisinde duvarlarda bulunan kalem işçiliğinin ortaya çıkarılması tarihimizden gelen estetiğin ne kadar değerli olduğu gösterdi. 60’lı yıllarda yapılan bir tamirat sırasında süslemelerin kapatıldığı sanılıyor.

YENİLENEN KALDIRIMLAR TAM NOT ALDI 

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın talimatı ile başlayan ve Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan kaldırım ve kilit parke çalışmaları tamamlandı. Tamamlanan çalışmalar esnaf ve vatandaşlardan tam not aldı.

Gerede Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Atatürk Bulvarı Üst ve Alt Yolda başlayan çalışmalar geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. Çalışmalar Hacı Emin Efendi Caddesi’nde devam etti ve kısa süre içinde orada da tamamlandı. Kaldırım ve kilit parke çalışmaları;  Atatürk Bulvarı ve Hacı Emin Efendi Caddesi’nin yanı sıra ekipler tarafından belirlenen bazı mahalle ve sokaklarda da yapıldı.

Modern ve kullanışlı görünüme kavuşan kaldırımlar, peyzaj ve son rötüş çalışmaları da tamamlanarak esnafların ve vatandaşın kullanıma sunuldu. Yapılan çalışmalardan oldukça memnun olan esnaf ve vatandaşlar; kaldırımlar genişleyince artık daha rahat yürüyebildiklerini ifade ettiler ve başta Belediye Başkanı Mustafa Allar olmak üzere çalışmaları gerçekleştiren tüm çalışanlara teşekkürlerini dile getirdiler.

YENİ MAHALLE KAPALI SEMT PAZARINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR  

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın projeleri arasında yer alan Yenimahalle Kapalı Pazaryerinde çalışmalar devam ediyor.

Yenimahalle 2 Nolu Sağlık Ocağı’nın doğusunda bulunan yaklaşık 1100 m²’lik alanda, pazar yeri ve açık otopark olarak da kullanılabilecek üzeri kapalı semt pazarı yapımı hızla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında; çelik konstrüksiyon kolonlar yerleştirildi, çatı kapandı, çatı olukları tamamlandı ve çevre düzenlemesi ve elektrik tesisat çalışmaları ise devam ediyor. Havaların iyi gitmesi durumunda çalışmalar devam edecek. Önümüzde ki aylarda ise çalışmaların tamamlanması bekleniyor. Yeni Mahalle’de Çarşamba günleri kurulan semt pazarı ilkbaharla birlikte kapalı alanda hizmet verecek. Esnaf ve mahalle sakinlerinin büyük bir memnuniyetle karşıladığı projeden ötürü Belediye Başkanı Mustafa Allar’a teşekkür ettiler.

SUYA YİNE ZAM YOK!

Gerede Belediyesi yaptığı duyuruda suya bu yılda zam yapılmayacağını belirterek, vatandaşların menfaatinde kararlar almaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Gerede Belediyesi aylık Meclis Toplantısında Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın sunduğu teklif ile suya yine zam yapılmaması oy birliği ile kabul edildi. Ülkemizde yaşanan kuraklıktan kaynaklı su seviyelerinde ki düşüş nedeniyle su depolarından su motorları ile ilçeye su gelmekte olup, bu da belediyenin elektrik maliyetine yansımaktadır. Suyun maliyetleri Gerede Belediyesi’ne yük olmaya devam etmesine rağmen, 2020 yılında yaşanan Pandemiden dolayı vatandaşların ekonomisine getirdiği yük sebebiyle Gerede Belediyesi suya zam yapmama kararı aldı. Gerede Belediyesi 2017’den bu yana suya zam yapmayarak vatandaşların temel ihtiyacını en uygun rakamlarla karşılamaya devam edecek.

2020 yılında ve geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2021 yılında da değerli hemşehrilerimize hizmet üretmeye, gönüllere dokunmaya devam edeceğiz.

        Mustafa Allar                                                                                                                                        Gerede Belediye Başkanı   

 

Not: 3.Seri ile haber serimiz toplam 21 başlık altında tamamlanmıştır.

 |  Paylaş  | 
 
Yazılım K7