GEREDE BELEDİYESİ´NDEN KİRACILARINA MÜJDE

Gerede Belediye Meclisinin Ocak ayı toplantısı geçtiğimiz günlerde yapıldı. Belediye Meclisi’nde gündeme alınan karar, belediye mülklerinin kiracılarını sevindirdi.

Gerede Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nün 15.12.2020 tarih ve 2020/27 sayılı Koronavirüs (Covid-19) Önlemleri konulu genelgesi gereği; Gerede Belediyesi mülkiyetinde veya tasarrufunda olan taşınmazlara ilişkin olarak irtifak hakkı, kiralama ve benzeri kullanımdan kaynaklanan ve ilgili mevzuatınca ödenmesi gereken bedellerin; Kamu kurum ve kuruluşları tarafından alınan önlemler sonucunda veya pandemi sürecine bağlı olarak faaliyetlerinde azalma meydana gelen iş yerlerinden tahsil edilecek bedellerden 2020 Aralık ayından itibaren 4 ay süre ile %50 indirim yapılmasına ve Kamu kurum ve kuruluşları tarafından alınan önlemler sonucunda veya pandemi sürecine bağlı olarak faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunmayan işletmelerden, faaliyette bulunmadığı dönemler arası kira ücretlerinin alınmamasına ve ayrıca faaliyette bulunmadığı süre kadar sözleşme sürelerinin uzatılmasına oybirliği ile karar verildi.

Pandemi sürecinin başladığı ilk günden bugüne esnafını ve vatandaşlarını yalnız bırakmayan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın talimatı doğrultusunda Gerede Belediyesi Belediye Meclisinin 2021 yılı Ocak Ayı toplantısında alınan karar, Belediye mülkiyetinde bulunan esnafları sevindirdi. Esnaflar “Pandemi sürecinin başlaması ile birlikte bizleri yalnız bırakmayan ve her zaman yanımızda olan Gerede Belediye Başkanımız Mustafa Allar’a ve alınan karardan dolayı Belediye Meclisine teşekkür ederiz” dediler.