İLÇENİN GURURLARINDAN MUSTAFA ALLAR´A ZİYARET
Orjinal Resim

Pekin 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazanan Ayşenur Duman ve Özlem Ceren Dursun sporun ve sporcunun dostu Belediye Başkanı Mustafa Allar’ı ziyaret ettiler.

Erzurum'da düzenlenen olimpik seçmelerde kayaklı koşu branşında mücadele ederek Pekin 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazanan Ayşenur Duman ve Özlem Ceren Dursun TKF yönetim kurulu üyesi Kayaklı Koşu Antrenörü Haydar Çetinkaya ile; göreve geldiği günden bugüne spora ve sporcuya büyük destekler veren Belediye Başkanı Mustafa Allar’ı ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında, verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Mustafa  Allar’a teşekkür eden Ayşenur Duman’a ve Özlem Ceren Dursun’a yürekten başarılar dileyen Mustafa Allar hediye takdim etti.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; ‘’Arkut Sporcu Eğitim Merkezi hocamız Haydar Çetinkaya, evlatlarımız, gururlarımız Ayşenur Duman ve Özlem Ceren Dursun; Çin’in başkenti Pekin’de gerçekleşecek 2022 kış olimpiyat oyunlarında ülkemizi temsil edecekler, sporcularımız hem Gerede’yi, hem bizleri onurlandırdılar. Hocalarımızın çalışmaları, gençlerimizin azmi ile sporcularımıza verdiğimiz destek ve daha iyi koşullarda antrenman yapmalarını sağlayan pistler yatırımlar meyvelerini veriyor. Bu vesile ile Haydar hocamızı, kayak hocalarımızı ve her bir kayak okulu çalışanımızı verdikleri gayretlerden dolayı tebrik eder, evlatlarımıza başarılar diler. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederim’’ dedi.

Kış Olimpiyatlarına 2. Defa katılacak olan Ayşenur Duman ise yaptığı açıklamasında “Olimpiyatlarda 2. defa yer alacak olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Türk halkından dua talep ediyoruz. Biz çok çalıştık üstümüze düşeni yaptık ve katılmaya hak kazandık. İnşallah Pekin’de başarılı olacağımıza inanıyorum. Biz Geredeli olarak Bolumuzu, Ülkemizi temsil edeceğiz. Bayrağımızı en üstte dalgalandırabilmek için gece-gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bize bugüne kadar her konuda destek veren Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Allar’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Saf Buz ve Karda Neşeli Randevu” vizyonu ile Pekin 2022, Pekin 2008 Olimpiyat Oyunlarının mirasları üzerine inşa edilecek ve Çin'deki milyonlarca insanı kış sporlarını kucaklamaya teşvik edecek.

Yedi Olimpik kış sporundaki 109 etkinlik, üç yarışma bölgesi olan Pekin, Yanqing ve Zhangjiakou şehirlerinde yapılacak. Toplamda 25 yarışma tesisinde yarışmalar düzenlenecek.

Bir Önceki Kış Olimpiyat Oyunları PyeongChang 2018’de Türk Sporcular

PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları’nda 4 spor dalında 8 sporcumuz mücadele ederken, Kayakla Atlama sporcumuz Fatih Arda İpçioğlu’nun bu dalda ülkemizi ilk kez Olimpiyatlarda temsil etmesi ve Buz Dansı sporcularımız Alper Uçar ve Alisa Agafonova’nın Olimpiyat tarihimizde ilk kez Serbest Programa kalması Oyunlar süresince öne çıkan başarılarımız oldu. Oyunlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil eden diğer sporcularımız ise Alp Disiplininde Özlem Çarıkçıoğlu ve Serdar Deniz, Kayaklı Koşuda Ayşenur Duman, Ömer Ayçiçek ve Hamza Dursun oldular.

 |  Paylaş  | 
 
Yazılım K7