RAHVAN AT YARIŞLARI İLGİ GÖRDÜ
Orjinal Resim

Geleneksel olarak düzenlenen Rahvan At Yarışları'nın 11. Koşusu Mangallar Köyü yolu üzeri yeni Karayolları Bakımevi karşısındaki alanda düzenlendi.

Gerede Belediyesi, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Gerede Rahvan Atçılar Kulübü İşbirliği ile organize edilen yarışlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından yarışlar başladı. AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede Kaymakamı Cengiz Ayhan, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, AK Parti Gerede İlçe Başkanı İsmail Çetin, Gerede Belediyesi Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, AK Parti Gerede İlçe Teşkilatı, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar 11.Gerede Koşusunu başından sonuna kadar ilgi ili takip ettiler. 8 Kategoride gerçekleştirilen yarışmada, dereceye girenlere ödülleri protokol tarafından takdim edildi.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; İnsanlık tarihinin en zengin kültürlerinden birine sahip olan medeniyetimizde güreş, okçuluk, cirit ve binicilik gibi sporlar, yüzlerce yıl önceki coşkusuyla varlığını sürdürüyor. Kültürümüzün birer aynası olan bu sporlarımızı destekleyerek geleceğe taşınması için çalışıyoruz. Rahvan at yarışları bugün Türkiye'de yaygın olarak yapılıyor. Rahvan atları koşusu geleneksel güzelliklerimizi geleceğe taşıdığımızın da bir örneğidir. Gerede Belediyesi, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Gerede Rahvan Atçılar Kulübü işbirliği ile bu yıl 11. sini Düzenlediğimiz Geleneksel Rahvan At Yarışları Gerede Koşusu'na; AK Parti Bolu Milletvekilimiz Fehmi Küpçü, İlçe Kaymakamımız Cengiz Ayhan, AK Parti İlçe Başkanımız İsmail Çetin, Belediye Meclis Üyelerimiz, İl Genel Meclis Üyelerimiz, AK Parti İlçe Teşkilatımız, İlçe Jandarma Komutanımız, İlçe Emniyet Müdürümüz, Siyasi Parti Temsilcileri ve STK Temsilcileri İle Beraber katıldık, Dereceye Giren Yarışmacılara Ödüllerini Takdim Ettik. Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ederim. Dedi.

 |  Paylaş  | 
l Fotoğraflar
 
Yazılım K7