TARİHİ PANAYIRLARIN 1. ETABI SONA ERDİ
Orjinal Resim

Başlangıç tarihi bilinmeyen geçmişi asırlar öncesine dayanan Gerede Belediyesi'nin organize ettiği Türkiye'nin en eski panayırlarından "Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı" 16 Eylül 2022 Cuma günü başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sembolik bir açılış yapıldı.

Açılış törenine; Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Mengen Kaymakamı Gerede Kaymakam Vekili Ekrem Ender Ergün, Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Çetin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şule Çevik, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Çongar, BESOB Başkanı Tahir Gayret, Bolu İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, İl Genel Meclis Üyeleri, MHP İlçe Başkanı Yüksel Sönmez, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, İl İlçe Kurum Müdürleri, Muhtarlarımız ve vatandaşlarımız katıldı.

Belediye Başkanı Mustafa Allar açılış konuşmasında "Geçmişi asırlar öncesine dayanan, başlangıç tarihi bilinmeyen panayırlarımıza ülkemizin her tarafından alıcı ve satıcılar gelmektedir. Bir evin ihtiyacı olan her şeyi bu panayırda bulabilmeleri mümkündür. Türkiye'nin her köşesinden, ilinden, ilçesinden gelen esnaflarımıza, alıcılara bol, bereketli, hayırlı kazançlar diliyorum, Geredemize hoş geldiniz" dedi. AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ise yaptığı konuşmasında Tarihi panayırların bu coğrafyanın bu kadim medeniyetin en önemli unsurlarından olduğunu, alıcılara ve satıcılara şimdiden helalinden hayırlı alışverişler dilediğini ifade etti. Bolu Valisi Erkan Kılıç ise yaptığı konuşmasında “Geleneksel Panayırımız Geredemizin tanıtımı açısından da büyük bir öneme sahiptir. Türkiye’nin dört bir yanından gelen esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza bol ve hayırlı kazançlar diliyorum.” dedi.

Gerede Müftüsü Yüksel Başkan tarafından yapılan açılış duasının ardından sembolik olarak kurdele kesildi. Yapılan ziyaretlerde esnaf ve vatandaşlarla buluşuldu.

            1.Gün öğleden sonra; Yargıtay Üyeleri Mehmet Yılmaz ve Sabri Yılmaz, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Fatih Bildik, AK Parti Altındağ İlçe Başkan Yardımcısı Selahattin Alemdar, Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Durmuş panayıra gelerek Gerede Başkanı Mustafa Allar ile birlikte esnaf ve vatandaşları ziyaret ettiler.

Panayırın 2. ve 3.Günü; AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, İl Jandarma Komutanı Haluk Saygılı, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Tursunbek, İl Genel Meclis Üyeleri Ali Kemal Atay, Üzeyir Ercivan ve Dörtdivan İl Genel Meclis Üyesi Dursun Fidan, Gerede Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Cafer Alagöz ve yönetim kurulu üyeleri, Gerkav Başkanı Ziya Kahraman ve Yönetimi, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Metin Doğan, Hayırsever İşadamı Mithat Dayıoğlu, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Danışmanı Murat Doğanay, Bolu Konfederasyonu Başkanı Cafer Alagöz ve yönetimi panayıra gelerek Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ile birlikte esnaf ve vatandaşları ziyaret ettiler.

 

KONSERLERE BÜYÜK İLGİ

Gerede Belediyesi Panayır Etkinlikleri kapsamında Gerede Şehir Stadyumunda iki akşam konser gerçekleştirildi. İlk akşam Ramazan Çelik sahne aldı, ikinci akşam ise Tefo&Seko ve Kolpa Grubu sahne aldı. Gerçekleştirilen konserlere Gerede’den, çevre il ve ilçelerden büyük ilgi oldu. Konserlere katılan vatandaşlar; Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’a ve ekibine teşekkür ettiler. Gençler alana gelen Belediye Başkanı Mustafa Allar’a büyük ilgi gösterdi Başkan Mustafa Allar gençler ile bol bol özçekim gerçekleştirdi.

PANAYIRDAN NOTLAR:

Toplam 110.000 m2 alana kurulan panayırları 3 günde yüz binin üzerinde insan ziyaret etti. Şehrin girişinden panayır alanına olan 5 Km’lik mesafede uzun konvoylar oluştu.

Panayır alanında yaklaşık 1000 esnaf vardı. 3 gün süren Panayırda hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretti.

Panayırın 3. günü panayırın en yoğun ve kalabalık günü oldu. Panayırın 1. etabı herhangi bir olay ve olumsuz bir durum yaşanmadan sona erdi. Panayırların gözdesi her zaman ki gibi  "Kızarmış Kaz, Şak Şak Helvası ve Köfter" oldu.

Panayırın son günü Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; “Panayırımızın ilk etabından Hem vatandaşlarımızın hem de esnaflarımızın memnun kalması, bizleri de memnun etti. Ayrıca olumsuz bir durumun gerçekleşmemesinde emeği olan Emniyet mensuplarımıza, Jandarma mensuplarımıza, Sağlık mensuplarımıza ve Belediye personelime teşekkür ediyorum. Ekim ayındaki ikinci panayırımıza da tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

Geleneksel Gerede Hayvan ve Emtia Panayırının 2. Etabı ise 30 Eylül, 1-2 Ekim tarihlerinde yapılacak.

 |  Paylaş  | 
l Fotoğraflar
 
Yazılım K7