2019 YILI BÖYLE GEÇTİ-1
Orjinal Resim

Başarılı çalışmalarını aralıksız sürdüren ve her zaman takdir toplayan Gerede Belediye’si 2019 yılında da çözüme kavuşturduğu ve tamamladığı projelerle ilçe halkına hizmet etmeye devam ediyor.

ŞEHİR STADI ve ÇEVRESİ TAMAMLANDI

Belediye Başkanı Mustafa Allar, yaptığı çalışmalarla Gerede’nin değişimi ve dönüşümü noktasında hizmetlerin hızlı bir şekilde yapılması için elinden geleni yapmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Mustafa Allar ve Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’nün büyük gayretleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 2 milyon ödenek alınan Şehir Stadındaki çalışmalar tamamlandı. Tamamlanan çalışmalarda, Stadyumun tel örgüleri yenilendi, drenaj, zemin alt yapı düzenlemesi ve sentetik çim döşenmesinin yanı sıra, şehir stadyumunun içine çim yüzeyli tartan pisti de yapıldı. Maçlarını Bolu’da oynamak zorunda kalan ilçenin tek takımı Geredespor’da artık maçlarını şehir stadyumunda oynamaya başladı.

STADIN ETRAFI YÜRÜYÜŞ YAPANLAR İÇİN DÜZENLENDİ

Stadyumun yanında bulunan eski tribünler kaldırılarak yerine kondisyon aletleri konuldu. Şehir stadyumunun çevre düzenlemesi ve asfaltı atılarak sporsever halkın hizmetine sunuldu.

 

SPOR KOMPLEKSİNDE SONA DOĞRU

Geredespor Kulübü’nün sosyal ve sportif tesis ihtiyacını gidermek amacıyla Bahçelievler Mahallesi’nde yapımı devam eden Spor Kompleksindeki çalışmalarda sona doğru gelindi.

16 odalı tesis binası, sentetik antrenman sahası, yemekhane, mutfak, çamaşırhane, fitness salonu, lobi ve teknik ihtiyaç odaları bulunan modern spor tesisi çalışmalar tamamlandıktan sonra hizmete girecek.

 

YÜZME HAVUZU VE SPOR KOMPLEKSİ HİZMETE GİRDİ

Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın gayretleriyle Gerede’ye kazandırılan yarı olimpik yüzme havuzu ve spor kompleksi hizmete girdi. Gerede Belediyesi tarafından yapılan işletme ihalesinin ardından yetkililer son hazırlıkları tamamlayarak Yaşam Merkezini hizmete açtı ve yüzme havuzu, hamam, sauna, fitness salonu, zumba, pilates ve cafe olarak faaliyete başladı.

 

Yüzme Havuzuna Şehidin İsmi Verildi

Gerede Belediyesi Meclisi Şubat ayında yapılan toplantıda oy birliği ile 1993 yılında Mardin Mazı Dağında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan İsmail Coşkun’un ismini verdi.

Şehit İsmail Coşkun Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, Gerede ve çevre ilçelere hem fitness hem yüzme havuzu olarak hizmet veriyor. 7’den 70'e antrönerler eşliğinde hizmet verirken, yüzmede 6-14 yaş grupları ile yetişkin gruplarına özel dersler veriliyor.

Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada;  “Yarı Olimpik Yüzme Havuzunu ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yüzme havuzuna Belediye Meclisince 1993 yılında Mardin Mazı Dağında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan hemşehrimiz İsmail Coşkun’un ismini verdik. İlçemizde sosyal faaliyet anlamında büyük bir talebi karşılayan yüzme havuzu hemşehrilerimiz tarafından büyük ilgi görüyor.  Yüzme havuzuna gösterilen ilgi bizleri mutlu etmektedir. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

 

GEREDE´ YE 3 YENİ OKUL

Gerede yeni okullarına kavuştu, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın büyük gayretleri, hayırseverlerin desteği ile Gerede’ ye 3 yeni okul yapıldı.

Yenimahalle’de eğitim-öğretime devam eden Esentepe Aşçılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni dönemde yeni binasında eğitime başladı. Okul bünyesinde 16 derslik ve 100 yataklı yurt binası bulunuyor. Ayrıca Seviller Mahallesinde bulunan M. Z. Güzelce okulunun inşaatı bitti eğitime başladı ve Hayır-sever Emin Evim Şirketler Grubu tarafından arsasını Gerede belediyesinin tahsis ettiği Yeni Mahalle’ye yapılan Habibullah Üstün Kız İmam Hatip Lisesi bitti ve eğitim-öğretime başladı.

Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; “Eğitime yönelik yatırımlar yaptıklarını ve okulların önemli ihtiyaçlarını giderdiklerini belirterek,  “Eğitim öğretim son derece önemli biz bunun bilincinde olarak ilçemize yeni okullar kazandırmaya çalışıyoruz,  yapmak isteyen hayırseverlere de yer göstererek yardımcı oluyoruz”  Eğitime yapılan yatırımın, geleceğe yapılan yatırım olduğu gerçeğinden hareket ettiklerine vurgu yapan Allar; Bu kapsamda çocuklarımıza, daha ferah ve daha huzurlu bir eğitim yuvası sunma adına çocuklarımızın ve eğitimcilerimizin yüzlerini güldürme gayretindeyiz. Okullarımızın ihtiyaçlarını tespit ederek imkânlarımız ölçüsünde gideriyoruz. Çocuklarımızın daha iyi bir eğitim almaları adına okullarımızın çehresini değiştirmek ve fiziki koşullarını iyileştirmek için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Öğretmenlerimize, Öğrencilerimize ve İlçemize hayırlı olsun. Hayırseverlerimize ve okullarımızın kazandırılmasında emeği geçen tüm herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

        

ESENTEPE OTEL HİZMETE GİRDİ

Dünya markası, ülkemizin 3 büyük kulübünden biri olan Beşiktaş Jimnastik Kulubü’nün kiraladığı ve Gerede Esentepe Otel tadilat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte hizmete girdi. Esentepe Otel, doğa ile iç içe oksijen deposu, ulaşım konusunda cazip konumu, 160 yatak kapasitesi ve yenilenen yüzü ile misafirlerini ağırlamaya başladı.

Yıllardır futbol takımlarının kamp için göz bebeği olan Esentepe Otel tadilat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte yeniden futbol takımlarının uğrak yeri olacak. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; ‘’ Beşiktaş Futbol Kulübü tarafından kiralanan ve tadilatı tamamlanan, ilçemizin göz bebeği, futbol takımlarımızın yıllardır uğrak yeri olan Esentepe Otel hizmete girdi. Yıllardır olduğu gibi bundan sonrada futbol takımlarımızı en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız, bizler ilçe olarak misafirperveriz. İlçemize ve Beşiktaş Futbol Kulübü’ne hayırlı olsun’’ dedi.

 

CEZAEVİ ŞEKİLLENMEYE BAŞLADI

Gerede’de 200.000 m²’lik alan üzerinde yapımı devam eden 1700 mahkûm kapasiteli L tipi ve açık cezaevi projesinde çalışmalar hızla devam ederken, cezaevi şekillenmeye başladı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından 2020 yılı içerisinde açılışın yapılacağı belirtildi.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; ‘’Gerede sevdalısı insanların sayesinde bu proje ilçeye kazandırıldı. 200.000 m²’lik bir alanı daha önce tahsis etmiştik. Biz konuya ilçe ekonomisine büyük bir kazanım olarak bakıyoruz. 1700 mahkûm kapasiteli, yaklaşık 700-750 çalışanı olan bir yatırım. Mahkûmları ziyarete gelecek yakınlarının, akrabalarının ilçeye giriş çıkışlarını düşünün. Ayda 5000-10000 insan gelecek, gidecek. Konaklama, yeme-içme, gıda kısacası özellikle hizmet sektörü çok büyük bir atılım yapacak. Çalışacak personel sayısı itibari ile İlçe nüfusu artacak İller Bankasından gelecek pay yükselecek. Bütün bunları bir araya topladığımızda avantajları; olabilecek dezavantajlardan daha fazla. Bu iş bu projelerle kalmayacak. Gelecekte de yerleşke formatında yatırımlar devam edecek. Bu konuda bürokratik engellerin aşılmasında büyük emekleri bulunan; gece-gündüz demeden, gündemleri Türkiye ile dolu olmasına rağmen Gerede’yi de bir an bile unutmayan iki değerli insan HSK Başkan Vekili 2. Daire Başkanımız Hemşehrimiz ağabeyimiz Sayın Mehmet Yılmaz ve Bolu Milletvekilimiz Gerede’nin evladı, gururu Sayın Fehmi Küpçü’ye ve emeği geçen herkese İlçe Halkım adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

KİLİSELİ TÜCCAR HAN ASLINA DÖNÜYOR

Gerede arasta bölgesinde bulunan ve tarihi yapısıyla İlçe’nin ilk ticaret merkezi olan Kiliseli Han’ın restorasyonu tamamlanmak üzere.

Uzun süre kullanılmadığı için son derece bakımsız ve yıkılacak hale gelen han, çalışmaların başlamasıyla birlikte eski günlerdeki ihtişamlı görünümüne kavuşmaya başladı. Tarihi dokusu bozulmadan zamanın mimarisinin birleşimiyle harmanlanan restorasyon çalışmaları neticesinde henüz yapımı tamamlanmamış olsa da gerek ilçe sakinlerinin gerek ilçeye gelen misafirlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Meraklı gözlerle yapımı takip eden ilçe sakinleri restorasyon bitimini heyecanla bekliyor. Yapılan çalışmalar kapsamında geçmişte dışına yapılan badana özenle kaldırılarak orijinal taşlar ortaya çıktı.

Tarihi Han tamamlandığında Üst katları Butik Otel, alt katları ise lokanta kafeterya ve yöresel ürün ticaret merkezi olacak. 23 odası bulunan hanın, dış cephesi de dahil aslına uygun hale getirilecek.

Belediye Başkanı Mustafa Allar; Burayı Gerede'nin tarihi dokusuna uygun bir iş merkezi haline getireceğiz. Bu son derece önemli bir projemizdi. Mülkiyet problemlerinin çözülmesinin ardından Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan gerekli restorasyon projelerinin onayı alındıktan sonra projeye resmen başlanıldı ve yapımı tamamlanma aşamasına geldi. Ecdadımızın bize miras bıraktığı eserin aslına uygun şekilde korunması ve onarılması için özenle çalışmaya devam ediyoruz. Bu eserin Gerede’nin yüz akı olduğunu, gün geçtikçe içimizi sızlatan Kiliseli Tüccar Han yeni modern görünümü ile halkımızın hizmetine en kısa zamanda açılacak. Mülk sahibi hayırsever işadamımız Sayın Mithat Dayıoğlu’na Gerede halkı adına şükranlarımı sunarım’’ dedi.

 

KEÇELİ SUYU MUSLUKLARDAN AKMAYA BAŞLADI

Yaklaşık 7 Milyon TL’ye mal olan Keçeli İçme Suyu Projesi’nde çalışmalar tamamlandı. Keçeli Suyu, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın çözüme kavuşturduğu en büyük projelerden biri olarak nitelendiriliyor.

Gerede şişelenmiş su kalitesinde su içecek

Keçeli Suyu’nun yapılan analizlerde PH ve kalite noktasında Türkiye’nin en kaliteli suyu olduğunun ortaya çıktığını ve bu suyun şişelenebilir su olduğunu dile getiren Allar, “Keçeli Projesi yıl içerisinde tamamlandı, kendi cazibesiyle ilçedeki depolara gönderiliyor, ilçemize hayırlı olsun.” dedi.

Keçeli Projesi’nde 50 yıllık bir mücadele söz konusu çevre köy ve ilçelerle sınırdaş olan bir mevkideydi. Allar, “Bugün bu büyük sorunu çözerek boşa akan suyu değerlendiriyoruz. Keçeli’den şu anda yapılan ölçümlerde saniyede 20 ile 30 litre arasında su geliyor. Gerede’nin ihtiyacı olan su saniyede 50 litre civarında. Keçeli Suyu ile Yünlü Yaylası’ndan gelen suyun ilçeye yeteceğini düşünüyoruz.

Belediye Başkanı Mustafa Allar konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Rabbime şükürler olsun ki yıllardır kör düğüm haline gelmiş Keçeli Suyu problemi çözdük ve musluklardan akıtmaya başladık. Geldiğimiz son noktada hiçbir çalışmamızda bizleri yalnız bırakmayan, tüm işlerimizi birebir takip eden Milletvekilimiz Sayın Fehmi Küpçü’ye, emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma canı gönülden ilçem ve şahsım adına teşekkür ederim. İlçemize Hayırlı Olsun” dedi.

 

DERİ OSB´DE FABRİKALAR ÜRETİME BAŞLADI

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın en büyük projeleri arasında yer alan ve 30 yıldır hayali kurulan Gerede Deri OSB´de fabrikalar üretime başladı.  Geçtiğimiz yıl içerisinde çok sayıda fabrika tam kapasite üretime başladı. Kurulacak yeni fabrikalarda ise çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Daha temiz ve modern bir ortamda üretim ve çalışma imkânı sağlayan fabrikalarda; Türkiye’nin Ayakkabılık deri ihtiyacının %40’ı Gerede’de üretilmekte. Modern tesislerde yapılacak üretimlerde hem kalite hem de üretim miktarının artması bekleniyor. 

Organize Sanayi Bölgeleri’nin önemini her geçen gün daha da anlaşıldığını söyleyen Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; “Biz de Gerede Organize Sanayi Bölgesi ve sanayicileri için yapmamız gerekenler noktasında tüm çalışmaları yapıyoruz. Deri OSB ile ilgili öncelikli düşüncemiz Gerede’deki dericilerimiz ve burada çalışan işçilerimizdir. Faaliyete geçen fabrikalarda dericilerimiz Deri OSB’de daha modern şartlarda ham derilerini işlemeye başladılar,  kalite artacağı için dolayısıyla üretim de artacak ve aynı düzeyde istihdam sağlanacak. Deri sanayide çalışan kardeşlerimiz ise daha iyi şartlarda çalışma imkânı bulmaya başladılar. Üretime geçen iş yerlerimize hayırlı işler diliyorum. İlçemize istihdam konusunda katkı sağlayan işverenlerimize teşekkür eder, deri sanayide çalışan hemşehrilerimize kolaylıklar dilerim’’dedi. 

 

HASTANE DE ÇALIŞMALAR BİTTİ  

Yaptığı uyumlu çalışmalar sonrasında kısa bir sürede birçok projeye imza atan AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü’nün katkılarıyla Gerede Devlet hastanesinin ek hizmet binası ve yenileme çalışmaları tamamlanarak faaliyete girdi.

Yapımına geçtiğimiz yıl başlanılan hastane hizmet binası ve hastane ek binasının güçlendirme, tadilat süreci ile çevre düzenlemesi, otopark ve asfalt çalışmaları tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.

Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü “ Hastanemiz ek hizmet binası, yenileme yapılan bölümdeki çalışmalar ve çevre düzenleme, otopark ve asfalt çalışmaları tamamlandı ve vatandaşlarımıza yeni binalarımızda hizmet vermeye başlandı. Belediye Başkanımız Mustafa Allar’a yaptığı çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. İlçemizin değişimi-dönüşümü noktasında elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız, yapıyoruz. İnşallah İlçemizin daha yukarılara çıkması için Belediye Başkanımız, İlçe başkanımız ve tüm kademelerimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Göreve geldiğimizden bu güne kadar yaptığımız çalışmalarımızla halkımızdan tam not aldık. İnşallah önümüzdeki günlerde daha büyük projelere imza atarak Gerede’nin çehresini değiştireceğiz. Bu hizmetlerin ilçemize kazandırılmasında büyük emekleri olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada, "Halkımız ile iç içe olmaya onların sorunlarını ve bizden beklentilerini her zaman dinlemeye gayret ediyoruz. Bu yönden bir sorunumuz yok.  Memleketimizin insanı her şeyin en iyisini hak ediyor biz çalışmaktan yılmıyoruz vatandaşlarımızdan aldığımız destekle yılmayacağız da İlçemizi daha yaşanabilir bir şehir haline getirme gayretindeyiz. Tüm vatandaşlarıma şükranlarımı sunarım.

 

NOT: Bu haber seri şeklinde hazırlanmıştır. Haftaya 2. Serisiyle devam edecek.

 |  Paylaş  | 
 
Yazılım K7