GEREDE´DE MARKETLERDE SIKI DENETİM DEVAM EDİYOR
Orjinal Resim

Gerede’de temel gıda ve tüketim ürünlerinin satıldığı marketlerde denetim gerçekleştirildi. Marketlerde, temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatı kontrol edildi, raf ve kasa fiyatları karşılaştırıldı.

Gerede Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Bolu Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü görevlilerinden oluşan ekipler, fahiş fiyat artışı, fiyat etiketi ile kasa-raf fiyat uyumsuzluğuna karşı denetim gerçekleştirdi.

Son zamanlarda marketlerde aniden değişen fiyatlar, aşırı zam uygulamaları ve stokçuluğa son vermek adına Gerede’de geniş kapsamlı denetim gerçekleştirildi. Gerede’de gerçekleştirilen denetimde; temel gıda ve tüketim ürünlerinin satıldığı marketlerde reyonları gezen ekipler fiyat artışlarından, raf ve kasa fiyatları arasındaki uyuşmazlığa, ürün gramajı, irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında da ürünleri inceledi. Halk sağlığının korunması noktasında çalışma yürüten ekipler, raflarda tarihi geçmiş ürün olup olmadığını kontrol etti. Tarihi geçmiş ürün bulan ekipler, ilgili marketlere cezai işlem uygulayarak ürünleri imha ettiler.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; ‘’Biz Gerede Belediyesi olarak vatandaşlarımızdan gelen şikâyetleri tek tek değerlendirerek, düzenli olarak marketlerde denetimleri devam ettireceğiz`’ ifadelerini kullandı.

 |  Paylaş  | 
l Fotoğraflar
 
Yazılım K7