2022 YILI BÖYLE GEÇTİ-1
Orjinal Resim

Başarılı çalışmalarını aralıksız sürdüren Gerede Belediyesi 2022 yılında da çözüme kavuşturduğu ve tamamladığı projelerle ilçe halkına hizmet etmeye devam ediyor.

GENÇLİK MERKEZİ VE MİLLET KIRAATHANESİ HİZMETE GİRDİ          

 

Daha önceden Ramazan Dede Bilgievi olarak kullanılan Gerede Belediyesi’ne ait (eski belediye) bina yapılan tadilat ve tamirat çalışmaları sonrası Gençlik Merkezi ve Millet Kıraathanesi olarak hizmet vermeye başladı.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın genç nesile verdiği önem ile birlikte Gençlik Merkezi yapılması için harekete geçen ekipler, kısa sürede yapılan tadilat ve tamirat çalışmaları ile birlikte Gençlik Merkezini hizmete açtılar. Gençlik Merkezi olarak kullanılan bina, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın seçim vaatleri arasında yer alan Millet Kıraathanesi olarak ta hizmete açıldı. İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde; YKS üniversite hazırlık ve KPSS kursları Gençlik Merkezinde devam ediyor. Kursların yanı sıra Digitürk yayını, langırt, masa tenisi vb. etkinlikler ile gençlerin boş zamanlarını değerlendirmeleri amacı ile Gençlik Merkezinde hizmet veriliyor. Ders çalışan öğrencilere çay ve diğer ikramlardan yapılıyor.

RAMAZAN´IN BEREKETİ YEREL ESNAFTA YAŞANDI

Gerede Belediyesi’nin Ramazan ayına özel devreye aldığı 500 TL’lik alışveriş çekleri, ihtiyaç sahiplerine nefes, zor günler geçiren mahalle bakkallarına ise can suyu oldu. İhtiyaç sahiplerine dağıtılan toplamda yaklaşık 250 Bin TL değerindeki Alışveriş çekleri ile sadece mahalle bakkallarından ve yerel marketlerden alışveriş yapıldı.

Ramazan ayını her yıl dolu dolu geçiren Gerede Belediyesi; Aşevi ve diğer Ramazan faaliyetlerinin yanı sıra 2021 yılında Alışveriş Çeki uygulamasını hayata geçirdi. Hayata geçirilen Alışveriş Çeki uygulaması; ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra ilçede bulunan esnaflara da can suyu oldu. Gerede Belediyesi Basın Yayın-Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından uygulanan Sosyal Yardım Yönetmeliği formu sayesinde yapılan puanlama ile birlikte gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşılıyor. Uygulanan formlar sonrası Alışveriş Çeklerinden yaklaşık 500 aile yararlandı. İhtiyaç sahibi vatandaşa ve esnafa kolaylık sağlama adına ise; mahalleye en yakın bakkal ve market hangisi ise ihtiyaç sahibi vatandaş oraya yönlendirildi.

Esnaf Memnun Oldu

Bu zor dönemde bizlere adeta can suyu gibi olan Alışveriş Çeki uygulamasından bakkal ve market esnafları olarak memnun kaldık. Her zaman bizler ile iç içe olan, dertlerimizi dinleyen Belediye Başkanımız Mustafa Allar’a yaptığı bu uygulamadan dolayı teşekkür ediyoruz.  

BELEDİYE FİLOSUNA SIFIR İŞ MAKİNESİ KAZANDIRILDI   

Gerede Belediyesi, vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak için araç parkını genişletmeye devam ediyor. Belediye, aldığı 1 adet sıfır Beko Loder’i araç filosuna ekledi.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın talimatı ile Devlet Malzeme Ofisinden alınan sıfır Beko Loder Gerede Belediyesi araç filosuna kazandırıldı. Araç filosuna kazandırılan Beko Loder Atölye Amirliği tarafından yapılacak hazırlıkların ardından Kar Küreme ve Yol Açma çalışmaları için vatandaşların hizmetine sunulacak.

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİLER

25-26 Haziran tarihlerinde Gerede Belediyesi ve Playland İş Birliği ile Gerede’de ücretsiz Çocuk Festivali düzenlendi.

25-26 Haziran’da Çocuk Festivali çerçevesinde Yenimahalle Kapalı Semt Pazarında dev oyun alanları, parkurlar ve playland tırı yer aldı. 3 ayda 30 şehir ve 30 bin çocuğun hayallerine dokunmak için yola çıkan Playland Eğlence Merkezi tarafından 25-26 Haziran’da tarihlerinde Gerede’de gerçekleştirilen program ile çocuklar şenlikte doyasıya eğlendi. Yoğun yağmura rağmen; yaklaşık 2 bin çocuk Yenimahalle Kapalı Semt Pazarında oyun alanları, parkurlar ve playland tırında yer alan oyun gruplarında çocuk şenliğinin tadını çıkardılar.

Çocuklar ve Ailelerden Teşekkür

Tamamen ücretsiz gerçekleştirilen Çocuk Festivaline katılan çocuklar çok eğlendiklerini, aileler ise böylesi bir festivalin yapılmasından dolayı çok memnun olduklarını belirtirken; Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’a, Playland Ekibine ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

GEREDE BELEDİYESİ´NİN ARAÇ FİLOSU GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Gerede Belediyesi, vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak için araç parkurunu genişletmeye devam ediyor. Gerede Belediyesi 3 adet Şehir İçi Dolmuşu ve 1 adet Cenaze Nakil Aracını araç filosuna ekledi.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın her yıl araç filosuna eklediği araçlar adeta göz kamaştırıyor. Gerede’ye daha iyi ve daha kaliteli hizmet vermek için her yıl araç filosunu genişleten Gerede Belediyesi vatandaşlar tarafından takdir topluyor.

Vatandaşlar; belediye filosunu güçlendirerek daha hızlı ve daha kaliteli hizmet noktasında yaptığı hizmetlerden dolayı Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’a teşekkür ettiler.

B TİPİ MESİRE ALANI İLERLİYOR

B Tipi Mesire Alanı projesi içerisinde yer alacak olan uçan bisiklet yolu, macera parkı, zıpline, biyolojik gölet, oyun alanı, interaktif oyun grubu ve kayak pisti gibi birçok oyun grubunun yer alacağı projede çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın projeleri arasında yer alan dev projede çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. İlçeye turizm açısından çok büyük katma değer sağlayacak B Tipi Mesire Alanı projesinde çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında yapay göl, macera parkı, uçan bisiklet yolu, kır kahvesi ve diğer çalışmaların büyük bir kısmı tamamlanmak üzere devam ediyor.

Proje tamamlandığında, Orman İşletmesinden tahsis olarak alınan alanda kır lokantası (250 m2), kır kahvesi (250 m2), uçan bisiklet yolu, macera parkı, zıpline, biyolojik gölet (680 m2), 50 adet piknik ünitesi, 3 adet çocuk oyun alanı, interaktif oyun grubu, 27 adet altıgen kamelya, gezinti ve araç yolları, kayak pisti ve suni tepe, mescit-duvar saati (2 adet), wc (1 adet), giriş takı-güvenlik binası, aydınlatma üniteleri ve cep otoparklar yer alacak.

 

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada, "Halkımız ile iç içe olmaya onların sorunlarını ve bizden beklentilerini her zaman dinlemeye gayret ediyoruz. Bu yönden bir sorunumuz yok.  Memleketimizin insanı her şeyin en iyisini hak ediyor biz çalışmaktan yılmıyoruz vatandaşlarımızdan aldığımız destekle yılmayacağız. İlçemizi daha yaşanabilir bir şehir haline getirme gayretindeyiz. Tüm vatandaşlarıma şükranlarımı sunarım’’ dedi.

 NOT: Bu haber seri şeklinde hazırlanmıştır. Haftaya 2. Serisiyle devam edecek.

 |  Paylaş  | 
 
Yazılım K7