2022 YILI BÖYLE GEÇTİ-2
Orjinal Resim

3 ŞEHİR İÇİ DOLMUŞ ÜCRETSİZ SEFERLERE BAŞLADI         

Gerede Belediyesi’ne ait 3 şehir içi dolmuş okulların açılması ile birlikte seferlere başladı.

Araç parkurunu gün geçtikçe genişleten Gerede Belediyesi, sıfır kilometre 3 adet şehir içi dolmuşu 2 hafta boyunca ücretsiz olarak vatandaşların hizmetine sundu, akabinde belirlenen ücret tarifesi ile hizmet devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü tarafından belirlenen güzergâhlar çerçevesinde hizmete başlayan dolmuşlar, ağırlıklı olarak ilçede bulunan okulların konumuna göre hizmet veriyor.

KAPALI HALI SAHA BİNASI YENİLENİYOR

Mülkiyeti Gerede Belediyesi’ne ait Kapalı Halı Saha Binasında büyük onarım ve güçlendirme çalışmalarına başlandı.

Ekonomik ömrünü tamamlayan Kapalı Halı Saha Binası tadilatı için 15 Eylül 2022 Perşembe günü Gerede Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkıldı ve yapılan ihale sonucunda; Seben Özçelik Yapı İnşaat firması ihaleyi kazanan isim oldu. 29 Eylül 2022 Perşembe günü ise tadilata ilişkin ilgili firmaya yer teslimi yapılmış olup, tadilat çalışmaları 360 takvim günü içerisinde tamamlanacak.

Kapalı Halı Saha Binası tadilatı kapsamında binanın çatı örtüsü, zemin kaplamaları, dış cephesi, halı saha bölümünde ise;  wc, duş, soyunma odaları ve saha zemini yenilenecek. Binanın daha önce düğün salonu vb. etkinlikler için kullanılan 2. katı ise, çocuk eğlence merkezi olarak dizayn edilerek kullanıma sunulacak. Tadilat yapımı tamamlandığında kapalı halı saha ve çocuk eğlence merkezi olarak vatandaşların hizmetine sunulacak.  

MUSTAFA ALLAR´DAN ULUSAL BASINA ZİYARET

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar Ankara’da ulusal basını ziyaret etti. Ziyarette gündem Batı Karadeniz’in incisi Gerede oldu.

Kanal D ve Hürriyet Gazetesi’ni ziyaret eden Mustafa Allar; Kanal D Ankara Temsilcisi Gazeteci-Yazar Zafer Şahin, Hürriyet Gazetesi Ankara Genel Yayın Yönetmeni Fatih Tekeci ve Hürriyet Gazetesi Ankara Muhabiri Murat Yılmaz ile Gerede ile ilgili yapılan ve yapılacak olan projeler ile Gerede’nin tanıtımı hakkında fikir alışverişinde bulundular.

ULUSLARARASI ÇEVRE İLETİŞİM ZİRVESİNDEN MUSTAFA ALLAR´A ÖDÜL

6-7 Aralık’ta Ankara’da düzenlenen Uluslararası Çevre İletişim Zirvesi’nde Yerel Yönetimde Yılın En İyi Planlama ve Proje Ödülü Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’a layık görüldü.

6-7 Aralık’ta Ankara Sheraton Hotel’de düzenlenen Uluslararası Çevre İletişim Zirvesi iki gün sürdü. Toplam 6 oturum üzerinden oluşan zirvede; Ortak Yol Oturumu, Kamu Politikaları Oturumu, Yatırım Finansmanı ve Çevre Oturumu, Rol Model-Dünyaya İyi Davrananlar Oturumu, Medya Oturumu ve Etkileri, Sürdürülebilirlik İletişimi ve Bilgi Oturumları gerçekleştirildi. Oturumların sona ermesi ile birlikte ödül töreni gerçekleştirildi.

İklim değişikliğinin sınır tanımayan etkileri, gelişmişlik düzeyinden bağımsız olarak bütün ülkelerin ortak sorunudur. Dünyamızı tehdit eden ve bugün küresel bir sorun haline gelen iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında Gerede Belediyesi olarak ilçede çevreye olumsuz etkileri azaltma, sürdürülebilir bir çevre oluşturma, sera gazı emisyonunu azaltma, artan enerji ihtiyacımızı yenilenebilir kaynaklardan karşılama, yaşam kaynağımız olan suyu koruma, kayıpları önleme amacı ile birçok projeye imza atmakta ve yürütmekte. Bu kapsamda Bolu Düzenli Katı Atık Depolama Alanı Projesinin hayata geçmesi, Gerede Düzensiz katı atık depolama alanının Rehabilite edilip doğaya kazandırma projesi, Rehabilite sonrası katı atıkları Düzenli Depolama Alanına götürmek için Aktarma İstasyonu Yapımı, Artan enerji ihtiyacını karşılamak için GES projesi ve İlçenin su ihtiyacını kayıpsız karşılamak için Su Yönetimi işlemlerini kararlılıkla yürütmekte. Gerede Belediyesi’nin yaptığı bu çalışmalar Uluslararası Çevre İletişim Zirvesi tarafından dikkat çekerek ve ödüle layık görüldü.        

ARASTA ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAYACAK

Gerede’nin çehresini değiştirecek bir proje daha hayata geçiyor. Çalışmaların tamamlandığı arastada ihale süreci tamamlandı. Arasta’nın içerisinde bulunan işyerleri için kiralama ihalesi 29 Kasım Salı günü yapıldı.

Mülkiyeti Gerede Belediyesi’ne ait olan ve Şehir merkezinin çehresini değiştiren Arastada çalışmalar tamamlandı. Tamamlanan çalışmaların ardından yapılan çalışmalar çerçevesinde kiralanacak iş yerlerinin plan ve programları yapılarak ihaleler 29 Kasım 2022 Salı günü Saat:14.00’da Gerede Belediyesi Meclis Toplantı salonunda Belediye Encümeni tarafından yapılarak ihale ile Arasta’nın yeni kiracıları belli oldu. Diğer kalan kısımların ihalesi ise 23 Ocak 2023 Pazartesi günü Gerede Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda Belediye Meclis Üyeleri tarafından yapılacak ihale ile Arasta’nın beş kiracısı daha belli olacak.

İlk yapılan kiralama ihalelerinde ihaleyi kazanan dükkan kiracıları ise dükkanlarda tefrişat hazırlıklarına devam ediyorlar. Tüm dükkanların kiralama işlemi bittikten sonra hayata geçecek olan Arasta yerli ve yabancı turistleri ağırlayacak.

 

2022 yılında ve geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2023 yılında da değerli hemşehrilerimize hizmet üretmeye, gönüllere dokunmaya devam edeceğiz.

     

 

Mustafa Allar                                                                                         

  Gerede Belediye Başkanı   

 

Not: 2.Seri ile haber serimiz toplam 11 başlık altında tamamlanmıştır.

 |  Paylaş  | 
 
Yazılım K7