BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ALLAR AŞEVİNİ ZİYARET ETTİ

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Çongar;  Kadir Gecesi günü aşevinde yemek dağıtımı esnasında vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Allar; vatandaşlara bir ihtiyaçları olup olmadığını, yemeklerden ve personelden herhangi bir şikâyetlerinin olup olmadığını sordu. Aşevinde sırada bekleyen vatandaşlar “Size ve hayırseverlere her gün dua ediyoruz. Devletimiz ve Belediyemiz var olsun. Hayırsever zenginlerimizin Allah hayırlarını kabul etsin diye dua ediyoruz” dediler. Buradaki uygulamadan, yemeklerden, personelden herhangi bir şikâyetlerinin olmadığını belirten vatandaşlar Belediye Başkanı Mustafa Allar’a teşekkür ettiler.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; "Gerede Belediyesi olarak her hizmeti halkımıza sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnsanlarımıza Ramazan öncesi verdiğimiz sefer tasları ile geliyorlar yemeklerini alıyorlar ve iftarlarını evde yapıyorlar. Şu anda günlük 500/600 ailemizin faydalandığı sıcak aş dağıtımından ortalama olarak 2500 kişi yararlanıyor. Aşevinden alınan yemeklerin yanı sıra yaklaşık 100 haneyede (yalnız yaşayan ve engelli vatandaşlar için) yemekler servis ediliyor. Kendi vatandaşlarımızın yanı sıra İlçemizde yaşayan Türkmen, Suriyeli, Afgan, Türki Cumhuriyetlerden gelen soydaşlarımız ve ilçemizde misafir ettiğimiz depremzede ailelerimizde bu imkândan yararlanıyor. Savaş ve benzeri sebeplerle vatanlarından hicret etmek zorunda olan insanları da unutmamak ve yadırgamamak gerekiyor. Bu manada Gerede Halkımız paylaşımcı, yardımsever, misafirperver bir halk. Allah hepsinden razı olsun. Kendi insanımızla beraber ihtiyaç sahibi kim olursa olsun yardım etmekle mükellefiz. Bizim medeniyetimizin temeli buna dayanır. Bizim medeniyetimiz insanlara dinin nedir, milliyetin nedir diye sormayı ayıp karşılar. “Aç mısın, ihtiyacın var mı? Bu soruyu sorar. Osmanlı eğer 600 yıl dünyaya hükmettiyse bu sadece kılıçla olmamıştır. Bizde onların torunları olarak paylaşmanın, kardeşliğin gereğini yapıyoruz. Manevi duyguların yoğunlaştığı bu mübarek ayda ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinde tebessüm oluşturabiliyorsak ne mutlu bize. Bu vesile ile günlük 50 ila 75 bin TL gibi bir masrafı karşılayan hayırseverlerimize ihtiyaç sahipleri adına teşekkür ediyorum" dedi.