GEREDE KENT MÜZESİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
Orjinal Resim

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın ilçeye kazandırdığı Gerede Kent Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor.

Gerede Belediyesi tarafından eski cezaevinin bulunduğu alana yapılan Gerede Kent Müzesi açıldığı ilk günden bugüne şehir içi-şehir dışı ziyaretçilerinin yanı sıra ilçede bulunan okul öğretmenleri ile öğrenciler tarafından ziyaret ediliyor. Ziyaretçiler Gerede Kent Müzesinin yapısı, işleyişi ve içerisinde adeta bir tarih barındırması nedeni ile oldukça memnuniyet duyuyorlar.

4 adet sergi salonu yer alan Gerede Kent Müzesinde; sesli sistem aracılığı ile sergi alanlarında yapılan ziyaret esnasında Türkçe Çocuk dili, Arapça ve İngilizce dil seçeneklerinde Gerede ile ilgili tarihi bilgileri ziyaretçilere sunuyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Allar; ’’Atıl vaziyette duran eski cezaevini restore ederek Gerede Kent Müzesi’ne çevirdik. Açılışını yaptığımız günden bugüne her bir ziyaretçiden olumlu geri dönüş aldığımız Gerede Kent Müzesi ilçemizin geçmişine ışık tutuyor. Müzemizi geliştirmeye, tarihi objelerle zenginleştirme çalışmalarına devam edeceğiz. Hemşehrilerimizden de beklentimiz; dedelerinden, ninelerinden kalan tarihi fotoğraflar, sergilenmeye layık tarihi objeler ziyan olmadan müzemize bağışlamaları. Gerede Kent Müzesi içerisinde yer alan Kafeterya kısmı ise kısa sürede hizmete açılacak’’dedi.

 |  Paylaş  | 
l Fotoğraflar
 
Yazılım K7