KAMUOYUNA DUYURU
Orjinal Resim
Sosyal Medya Hesaplarında ve Yazılı Basında Cumhuriyet Halk Partisi Gerede İlçe Başkanı Murat Erten’in ilçemizde faaliyet gösteren bir fabrikaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında nasıl bir bağlantı kurdukları anlaşılmadan Belediyemizin satışa çıkardığı yaylalarla ilgili Kurumumuzu ve Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Allar’ı itibarsızlaştırmaya yönelik hezeyan dolu iftiralarına karşı bu açıklamayı yapma zorunluluğu hâsıl olmuştur.

Gerede Belediyesi; 2B kapsamına alınan 5 Şehir Yaylasında öncelikle Devletimizin tanıdığı haklarla birlikte mevcut hak sahiplerine çok uygun koşullarda taksitli olarak arsaların tapularını Geredeli Hemşehrilerimize vermiştir. Bunu da tüm Gerede halkı bilmektedir. Akabinde de Gerede Belediyesi kendisine ait arsalardan yıllara sâri periyodik aralıklarla toplamda 8 defa, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun Açık Teklif Artırma Usulü ile satış ihalesine çıkmıştır. İhaleler Basın İlan Kurumu aracılığıyla gazetelerde, Belediyenin tüm sosyal medya hesaplarında, web sitesinde, hoparlör ilanlarıyla hasılı kelam tüm yazılı, görsel ve sosyal medya mecralarında ilan edilmiştir. Gayet şeffaf ve tüm isteklilerin gözü önünde yapılan ihalelerde M2 birim fiyatlarının çok üstünde ihaleler gerçekleşmiştir. Belediyemizin menfaatine uygun şekilde m2 birim fiyatların birçok parselde 3-4 katına kadar çıktığı açıkça görülmektedir. İhalelerimizin tamamının nasıl yapıldığını gerek dışarıdan gelen vatandaşlarımız gerekse Gerede’den katılan hemşehrilerimiz tarafından bilinmektedir. Elde edilen gelirler Gerede halkının hizmetinde kullanılmıştır, kullanılmaya da devam edilmektedir.

CHP İlçe Başkanının kafalarda soru işareti uyandırmaya çalışması beyhudedir. Kendisini; mensubu olduğu partisinin Bolu’da ki başarısızlıklarına, “milletin umutlarıyla alay edercesine yurt dışına ihracat yapacağız” dedikleri S.S. Köroğlu Kooperatifindeki yolsuzluklara, Belediyeden aktarılan milyonların nereye gittiğine, işçilerin ödenmeyen ikramiyelerine, maaşlarını alamayan emekçilerin hak hukukuna kafa yormasını; Ülke genelinde yapmış oldukları yolsuzluklara, haksızlıklara, rüşvet iddialarına, şoförlerini dayı oğullarını üst düzeyde işe alımlarına rağmen o partide hala nasıl durduğunu kendisine sormasını tavsiye ediyoruz. Sizlerin çamuru bizim üzerimize bulaşmaz. Cevap vermeye bile hicap duyuyoruz ancak iftiralarınıza karşı hemşehrilerimiz arasından “acaba” düşüncesi dahi bizleri mutsuz edeceğinden cevaplıyoruz.

Ancak; İlçemize gelen her yatırımcıya yardımcı olmak, her yatırımcıyı desteklemek boynumuzun borcudur. İlçemizde gerek Deri OSB, gerekse Karma OSB’ye fabrika yapan tüm yatırımcılar bilir ki Gerede Belediyesi ve Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ilçeye istihdam sağlayacak, ilçeyi geliştirecek her insana yardımcı olur. Kendisine müracaat eden her işsiz hemşehrisi için referans olur ve bundan da asla gocunmaz. Devletimiz gerekli tedbirleri alarak ilgili fabrika faaliyetlerini sürdürmekte ve çalışan personel evine ekmek götürmeye devam etmektedir. CHP İlçe Başkanını sorumlu davranmaya davet ediyor; siyaset yapma uğruna çalışan herkesi suçlu gösterme gayretinden uzak durmasını salık veriyoruz. Şu anda yargılaması ve mahkemesi devam eden bir süreçte yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla;
Gerede Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.
 |  Paylaş  | 
 
Yazılım K7