Gerede Belediyesi Hizmet Binası ön kısmına; trafiği ve araç otoparkını ferahlatmak adına yapılan otopark uygulaması hayata geçti.
Gerede’de araç trafiğinin son yıllarda artması nedeniyle oluşan otopark sorunları için adım atan Gerede Belediyesi; Kervan Otelin bulunduğu alana, Öğretmenevinin bulunduğu alana ve Orta Mahalle Dingenç Sokak’a yeni ücretsiz otoparklar yapmıştı. Yapılan otopark uygulamaları vatandaşlar tarafından tam not almıştı. Gerede Belediyesi Hizmet Binası çevresinde oluşan otopark sorunu içinde çözüm üreten Gerede Belediyesi, vatandaşların belediyede işlemlerini daha hızlı ve kolay yapmaları açısından belediye binası önünde yapılan çalışma ile otopark ağını genişletti. Yapılan otopark uygulamasında kalıcı parkın yasak olduğu ve önceliğin belediyede iş ve işlemleri olan vatandaşların olduğu, bu süreninde 30 dakika ile sınırlı olacağı ifade edildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; ‘’Belediyemiz önünde ulaşımın ve araç parkının daha güvenli, düzenli ve konforlu hale gelmesi amacıyla Fen İşleri Müdürlüğümüzün sürdürdüğü genişletme ve asfaltlama çalışmalarını tamamladık. Bugün itibari ile otopark hizmet vermeye başladı. Kalıcı ve sabit parkın yapılmayacağı otoparkta vatandaşlarımız belediyemizde ki iş ve işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla bu çalışmalar yapıldı. İlçemize ve Belediyemize hayırlı olsun’’ dedi.