GEREDE DERGİSİNİN 21. SAYISI ÇIKTI
Orjinal Resim

Vakıf başkanı Mehmet Ziya Kahraman´ın başyazısı ile başlayan Gerede Dergisi´nde Gerede Kaymakamı Arslan YURT, Gerede Belediye Başkanı Mustafa ALLAR, Gerede Müftüsü Abdurrahman ŞENOĞLU´nun Gerede üzerine yazıları bulunmakta,

Editör FERHAT ÇETİNOĞLU´nun Birlikte olmanın verdiği huzurla yazısı ile devam eden dergide Prof.Dr. Mehmet Seyit ŞEN, İlhami TÜRKER, Yunus GÜLDEMİR, Mehmet KARAGÖZOĞLU, Ahmet ÖZENSOY, Baki SUNGUR, Dr. Erol EVCİN, Şefika MERCANLIGİL, Kazım ÜNLÜOL, Özdemir İNCE, Burhan SEZEN, Nurettin SEZEN, Hacı İbrahim MUTLU´NUN ve İlk defa Gerede Dergisinde yazıları yayınlanan Murat ÇERİ, Doç.Dr. Halil AYDINALP, Ferda BULUT ve  yine ilk defa yazıları olan genç arkadaşlar, Eyüp CÜZDANCI, Muhsin BALABAN, Hulusi AYDEMİR´in yanı sıra, Mülteci Sorunu ve Avrupa yazısı ile Mahmut Nedim ERUL, Gerede´de Geyik Kültürü Araştırması ile Metin İPEK ´in, Gerede´nin Tarihi Evleri bölümü ile Murat KARADAVUT, Şampiyonluğun Öyküsü yazısı ile Ali Can DUMAN, Kazanlar Köyü Tanıtımı ile Harun YURDAGÜL ve Hakan YURDAGÜL, Gerede´de 21 köyde Toplulaştırma yapılacak Haberi ile Mehmet ÇIĞRILI, Fotoğrafları ile Sadık TUNCER,  Şiirleri ile Ahmet TINMAZ, Bilmece bölümü ile Emin YALÇIN´ın ve Mehmet Saim BİLGE´nin Karikatürleri dergide yer aldı.

İçerik olarak yeni bölümlerinde olduğu Dergide Gerede Kaymakamlığı, Belediyesi ve Müftülüğünün çalışmalarından daha geniş kapsamlı bahsedilmiş. Dergide iki yeni bölüm daha bulunmaktadır, Bunların birincisi Gerede´nin Lezzetleri sayfası hazırlanmış ve bu sayıda Koca Makarna tarifi bulunmaktadır, İkinci ise Her sene farklı bir konsept ile hazırlanacak olan ve bu sene GEREDE´nin TARİHİ evlerinin resimleri bulunan sizlerden gelen fotoğraflar bölümü bulunmakta ve gelecek sayısı için hemşerilerimizden tarihi fotoğraflar, doğa fotoğrafları ve Gerede´nin Lezzetleri bölümü içinde yöresel yemek tarifleri beklenmektedir.

İçerik ve görsel olarak göze çarpan GEREDE DERGİSİNİ vakıf merkezinde temin edilebileceği gibi Vakıf tarafından düzenlenen iftar programlarında dağıtımı yapılacak.

 |  Paylaş  | 
 
Yazılım K7